Uusimmat kuvat

Reissussa

Maanantai 20.9.2010 klo 12:29


Mennyt viikonloppu tuli vietettyä Ahvenanmaalla, siellä oli perjantaina ja lauantaina avoimet ovet tiloilla ja sunnuntaina maalaismarkkinat, http://www.skordefest.ax/skordefesten/. Oli hienoa päästä tutustumaan tiloihin ja niiden tuotteisiin. Ahvenanmaallahan lampaita riittää ja muutamalla tilalla oli myös ylämaankarjaa sekä tietysti hevosia.

Paikalliset näyttivät suosivan lyhyttä villaa lampaantaljoissa, pitkävillaisia ei paljon näkynyt ja me kun teetetään vain pitkällä villalla :) Hinnat olivat taljoissa aikas korkealla ja jos oli tullut repeämiä niin ne oli langalla neulottu kiinni ja hinta oli sama kuin täysin ehjissä. Yhdeltä tilalta ostin kauniin väristä villalankaa ja se oli tehty Pirtin kehräämöllä. Jäi mietityttämään, että teetetäänköhän kaikki langat (ja taljat) täällä mantereen puolella. Tuo ruotsin taito on sen verran heikko ettei kauheasti voinut paikallisten kanssa jutustella.

Lapsen kohokohta matkalla oli kanien estehyppykilpailut! Niitä olikin sitten useammalla tilalla ja myös sunnuntain markkinoilla. Ja nythän tietysti on saatava oma kani, jonka kanssa voi harjotella estehyppyjä!

Syyskaritsoita on syntynyt tähän mennessä viisi, Bella sai kolmoset noin viikko sitten ja Tildalle syntyi eilen tyttö ja poika. Lisää odotellaan tulevaksi minä hetkenä hyvänsä :)

kani


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini