Uusimmat kuvat

Lampolan kevät

Tiistai 24.4.2012 klo 11:06


Nyt näyttäisi siltä ettei ainakaan kovin montaa enää karitsoi, kuukausi on vielä aikaa ja kuusi emää jäljellä. Näistä varmaan osa on valitettavasti tyhjiä; otimme syksyllä riskin ja laitoimme nuoren pässin näiden kanssa. Toivotaan nyt vielä, että edes joku olisi tullut tiineeksi, paksuilta ainakin näyttävät :)

Lampolassa onkin nyt paljon eri ryhmiä ja ruokinnat kaikille erilaiset; on joutilaat, astutuksessa juuri olleet, umpeen laitettavat, karitsoineet, vielä (toivottavasti) tiineenä olevat ja tietenkin karitsoille omat ruuat. Säilörehua ja heinää menee paljon kuten myös kauraa+valkuaista ja karitsarehua.

Kuivitus on myös se asia missä ei koskaan säästetä, karsinat missä karitsoita on kuivitetaan aamuin illoin ja pehku onkin jo aikas korkealla! Minä uskon tähän hyvään kuivitukseen, utaretulehduksia ei ole ollut ja karitsaripulilta on ainakin toistaiseksi vältytty.

Lampolassa menee pakollisiin töihin parisen tuntia aamuin illoin, tähän päälle sitten kaikki ylimääräinen; karitsointien valvonta, eläinten siirrot ja punnitukset, paalien tuonti ja nyt alkoi myös kerinnät. Kerittäviä on noin 100, koska karitsoja emme vielä keritse.  Ennen laitumille pääsyä pitäisi kerinnät olla tehtynä ja ne laitumetkin pitäisi saada toukokuun loppuun mennessä aidattua. Tosin katsotaan nyt miten tämä kevät etenee ja milloin laidunkausi pääsee alkamaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini