Uusimmat kuvat

Syyskaritsoinnit kohta ohi

Keskiviikko 8.8.2012 klo 21:50


Tätä kirjoittaessa on 21 jo karitsoinut ja kolme on vielä jäljellä, nämä loputkin todennäköisesti karitsoivat vielä tämän viikon aikana. Nämä ovat meidän kolmannet syyskaritsat ja ensi vuonna toivottavasti emiä on vielä enemmän.

Kevätkaritsointeihin verrattuna nämä ovat niin paljon helpompia! Osittain johtuu varmasti siitä, että reilusti yli sata lammasta on laiduntamassa eivätkä vaadi niin paljoa kuin sisäruokintakaudella. Synnytykset ovat menneet loistavasti, johtuisiko siitä että emät ovat viettäneet aikaansa laitumella ja liikkuneet enemmän kuin sisäkaudella ja  ovat parempi kuntoisia. Kaikki karitsat ovat pirteitä ja emillä maitoa riittää, toivottavasti tulee kaunis syksy niin pääsevät vielä laiduntamaankin.

Samaan aikaan kun uusia syntyy niin toisia lähtee, tänä vuonna karitsat ovat kasvaneet todella hyvin. Maalis-huhtikuussa syntyneille on tehty 4 kuukauden punnituksia ja moni onkin lähtenyt suoraan punnituksesta teuraaksi. Toukokuun lopusta ovat laiduntaneet ja mitään lisäruokaa ei ole laitumelle viety eli tämä sateinen kesä on kasvattanut tehokkaasti laitumia ja karitsoita, joten ei voi olla kuin tyytyväinen!

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini