Uusimmat kuvat

Kuulumisia

Perjantai 16.5.2014 klo 20:12


Tämä on jäänyt ihan unholaan, kun tuo facebook on korvannut blogin pitoa.

Tämän kevään karitsoinnit on saatu onnellisesti ohi, 100 karitsaa syntyi ja kaksi niistä menetettiin. Toinen menehtyi muutaman päivän ikäisenä (syytä ei tiedetä) ja toinen kuoli synnytyksessä, onneksi eläinlääkärin avustuksella toinen Mimmin karitsoista jäi henkiin. Ja parasta on ollut, että yhtään tuttipullo-karitsaa ei ole tänä keväänä ollut, hyvä meidän lammas-äipät!

Kovasti odotetaan laitumien kasvua, ihan vielä ei lampaita voi laitumille päästää, mutta toivottavasti viikon kuluttua jo saadaan edes osa porukasta ulos. Ruuat alkaa olemaan sen verran vähissä, että olisi hyvinkin toivottavaa, että laitumet alkaisivat kasvaa kunnolla.

Tälle vuodelle on yksi suru-uutinenkin, muutama päivä sitten meidän rygja-pässi Urpo jouduttiin lopettamaan. Noin kuukausi sitten Urpolle tuli virtsakiviä ja eläinlääkäri kävi hoitamassa, silloin kaikki näytti niin hyvältä. Urpo toipui ja oli aivan terveen oloinen melkein kuukauden verran kunnes muutama päivä sitten taas tuli kipeeksi. Salmiakkijauhetta on annettu aina kuureina paranemisen jälkeen, mutta eipä se näköjään estänyt uusien kivien muodostumista. Kipulääkkeestä ei ollut mitään apua, joten teimme päätöksen. että Urpon ei tarvitse enää kipuja kärsiä vaan pääsee vihreimmille niityille. Jos laki sallisi niin Urpo olisi saanut hautapaikan kotipihasta, mutta nyt sen maalliset jäännökset odottavat tuolla raatokeräystä. Toivottavasti tulevat pian hakemaan.

Vielä ennen laidunkautta ultrataan maaliskuussa pässillä olleet ja kerintätöitäkin on ihan riittävästi. Toivotaan hyvää kesää, sopivasti sadetta ja aurinkoa kiitos!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini